Články

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 991 až 1000 z celkem 1017 článků.
Eagles Praha

Hráčky Eagles v týmu Czech Stars na Evropě nezapadly - 20.8.2012

Turnaj byl otevřený jak reprezentacím, tak i klubům. Letošního ročníku se účastnila reprezentace Itálie 1 a 2, reprezentace Slovenska, Ruska, Velké Británie, kluby London Cubs, Moskowia a Czech Stars (u nás nešlo o oficiální reprezentaci, ale vzhledem k tomu, že byly vybrané ty nejlepší to reprezentace byla). Vítězem byla Itálie 2, druhá Moskowia, na třetím místě Itálie 1. na naše holky zbylo krásné (i když nenáviděné) 4.místo.

Eagles Praha

Důležitá výhra v Brně dává Eagles velkou naději na historický úspěch - 20.8.2012

Letošní sezóna týmu Eagles Praha by mohla být námětem do knihy rekordů. Je tomu již devět let, kdy byl naposledy pražský tým ve finále baseballové Extraligy. Naposledy to byl právě tým Eagles Praha v roce 2004. Celá sezóna byla velice vyrovnaná a náročná. Cesta do finále vedla přes loňského mistra Techniku Brno, kterého jsme zdolali. Další a poslední cesta začala o víkendu, kde jsme začali velice slibně a do Prahy jsme přivezli výsledek 1:1.

Eagles Praha

Softballistky Eagles úspěšně vstoupily do PMEZ - 21.8.2012

Eagles do zápasu vstoupili úctihodně. Rebecca Bromhead odpálila třímetový odpal a následně po hitu Jany Chýlové doběhla pro úvodní bod Eagles v turnaji. Po úspěšné ulejvce Pochobradské a následném illegal pitchi jsme obsadili druhou a třetí metu s jedním autem. Maršíková dostala metu zdarma a měli jsme plné mety. DP Eagles Bára Nemravová odpálila hit do pravého pole a stahuje domů Chýlovou a Pochobradskou. Do dohrávky směny jdeme s náskokem 3:0. Němky se však bodové smršti českého mistra nezalekly a v dohrávce první směny vyrovnaly stav utkání na 3:3. Další tři směny si do svých otěžích vzaly nadhazovačky obou týmů. Změna skóre nastala znovu až na začátku páté směny. Pochobradská obsazuje první metu po 4 ballech. Domů ji posílá třímetovým odpalem Eliška Pojerová. Následná pálkařka, Maršíková, odpaluje odpal do středního pole, na který dobíhá jedna z pick-up hráček v dresu Eagles pro pátý bod.  V dohrávce “pětky“ Mannheim znovu útočí. S jedním autem obsadili všechny mety. Klíčový moment zápasu zvládla na jedničku nadhazovačka Eagles Lucie Maršíková, která následné dvě pálkařky vyřadila ze hry strikeoutem. V šesté směně máme možnost navýšit náskok, když znovu obsazujeme všechny mety při dvou autech. Americká nadhazovačka německého mistra si však s naší čtvrtou pálkařkou Pojerovou poradila a tak zůstal stav zápasu nezměněn. V dohře šesté směny Němky znovu útočí a obsazují první a třetí metu. Se situací si opět na jedničku poradila nadhazovací jednička Eagles Maršíková a ukončila směnu SO. V sedmé směně již žádná změna skóre nenastala a tak si Eagles připsali první výhru ve skupině A.

Eagles Praha

Eagles přidali na poháru další výhru - 22.8.2012

Do utkání jsme vstoupili s mírně pozměněnou základní sestavou a s chutí po vítězství, které by znamenalo postup do horní “šestky“. Sharx na nás nasadili svoji elitní nadhazovačku Camille Gaito, která si bez větších obtíží poradila s prvním třemi pálkařkami Eagles. Útok Sharx dostal naši obranu pod tlak hned v první směně, kdy obsadil všechny mety. Z pole nám však dopomohla běžecká chyba hráčky Sharx, které byl odpískán předčasný výběh. Pálkařky Eagles poté marně hledaly protizbraň na dobře nadhazující Američanku v dresu Sharx a sporadicky obsazovaly mety. Rakouský mistr byl v útoku nebezpečnější, ale obrana Eagles pracovala na sto procent a vyřešila i pár nelehkých situací – double play ve třetí směně. V páté směně zavelela k útoku Lucie Černohlávková, která útočnou ulejvkou a rychlým během donutila třetí metu Sharx k erroru, po kterém obsadila druhou metu. Lucie Kozárová ji sebeobětovací ulejvkou posunula na třetí metu s jedním autem.  Na pálce náš “falešný lead-off“ Sabina Borecká, první pokus o squeeze play nevyšel a míč končí ve foulballu. Druhý pokus s “bastardem“ už vyšel a Borecká odpálila tvrdý hit do levého pole. Vedeme 1:0. Po odpalu Chýlové obrana Sharx chybovala a měli jsme obsazenou druhou a třetí metu. Naši útočnou snahu poté“utnul“ rozhodčí na třetí metě, který odpískal Borecké předčasný výběh. Větší rozruch poté nastal až v dohrávce sedmé směny, kdy Sharx měli poslední možnost aspoň na vyrovnání zápasu.  A cestu za vyrovnáním začaly dobře, bez autu obsadili všechny mety. Další pálkařka překvapivě ulila, naši obranu nezvyklá hra nezaskočila a zahráli jsme aut od domácí mety. Další aut zahrála Chýlová, která chytila vysoký odpal ve foulballu. Poslední aut zápasu Eagles zahráli pick-offem na první metě. Netradiční ukončení zápasu znamenalo druhou výhru Eagles v turnaji a jistotu postupu mezi nejlepších 6 týmů Evropy.